СЕКРЕТАРЯТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ВАЛЯ РАДЕВА УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНОТО 32-ро ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАСО РБ

...
17.11.2022 / 09:53

Секретарят на Община Сливен Валя Радева участва в тържественото 32-ро Общо събрание на Националната асоциацията на секретарите на общини в Република България, което ще се проведе днес в София.

 

Валя Радева е председател на Управителния съвет на асоциацията. Заема поста от две години.

 

На заседанието ще бъдат удостоени със звания и отличия изявени членове и ще бъдат приети нови. Ще бъдат представени постиженията и предизвикателствата под мотото „НАСО РБ – нашето минало, настояще и бъдеще“.

 

Асоциацията е учредена на 21 октомври 1997 година от секретарите на 62 общини. Сред първите учредители са секретарят на Община Сливен, както и колегите му от още две общини в област Сливен – Нова Загора и Твърдица.

 

Основните цели на организацията са да представлява интересите на членовете си пред органите на законодателната и изпълнителната власт, да разработва предложения за промяна и усъвършенстване на нормативната уредба в областта на местното самоуправление и местната администрация, да участва в организирането на национална система за обучение и квалификация на кадрите на местната администрация.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2022 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев