КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ТАЗГОДИШНИЯ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ ПО КАРТИНГ САМУИЛ ИВАНОВ

...
10.11.2022 / 15:12

Кметът Стефан Радев днес прие в кабинета си победителя в Националния шампионат на Българската федерация по картинг – Национални картинг серии 2022 г. - Самуил Иванов от Сливен. Пилотът успя да завоюва първото място в клас Rotax Senior след общо шест кръга.

 

„Радвам се, че нашият град отново има повод за гордост и Самуил се нарежда сред хората, които популяризират Сливен извън пределите на страната“, заяви по време на срещата кметът Радев. Той пожела на младия пилот още много победи във всяко начинание и да бъде пример за подражание и успех.

 

Самуил Иванов е на 14 години и е възпитаник на Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Пред сливенския градоначалник той сподели, че започва да се занимава професионално с картинг преди три години, посвещава голяма част от свободното си време на тренировки и подготовка, което му е помогнало да спечели трофея тази година.

 

На срещата присъства и един от най-добрите рали състезатели на България Петър Гьошев, който в момента подготвя и обучава Самуил и други млади пилоти Motorsport Academy в град Твърдица. Той подчерта, че амбицията му е спортът да има повече последователи сред подрастващите, които паралелно с ученето, да са ангажирани и с други полезни дейности, които да им дават стимул да се развиват.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев