ЕКИПИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 27 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
07.11.2022 / 11:05

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 27 сигнала за произшествия в дните от 4 до 7 ноември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци –5 в Котел, 6 в Нова Загора,5 в Сливен и 2 в Твърдица.

Един сигнал е бил недействителен.

 

На 6 ноември, около 14,30 часа, е възникнал пожар в стопанска постройка в село Пет могили, собственост на 73-годишен мъж от град Стара Загора. Произшествието е ликвидирано в 18,14 часа от един 3 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасена е една сграда. Унищожени са 130 кв.м. покривна конструкция, дървен материал.

 

На 6 ноември, около 18,10 часа, е възникнал пожар в лек автомобил „Фиат Пунто“ на влизане в с. Пет могили от с. Новоселец. Автомобилът е собственост на 36-годишен мъж от град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано в 18,35 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожен е лекият автомобил. Причината е техническа неизправност в двигателния отсек.

 

На 7 ноември, около 00,18 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в село Баня. В резултат на пожара е починала жена на 54 години, която е обитавала имота. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Причината за пожара е небрежност при боравене с печка на твърдо гориво. Спасена е сградата. Унищожено е домашно имущество.

 

На 5 ноември, екипи на РСПБЗН-Сливен и Котел са гасили пожар в местността „Стражко поле“ край село Мокрен. Сигналът е за запалена мъртва горска постелка. Най-вероятната причина за пожара е вследствие на военни стрелби. В пожарогасенето се е включил и хеликоптер на БА, пригоден за пожарогасене; горски служители и военни.

 

На 5 ноември, в 18,01 часа, е получен сигнал за пожар в складово помещение в частен имот в село Мокрен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПЛЗН-Котел. Пострадали няма. Причината за пожара е запалена суха трева в близост до навеса от собственика. Спасени са 2 сгради. Унищожени са 30 бали с фураж.

 

Своевременно е ликвидиран пожар в землището на село Жълт бряг, без да причини преки материални щети. Сигналът е получен на 5 ноември в 14,31 часа. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН- Твърдица. Спасени са 2 сгради. Пожарът е тръгнал от запалени супи треви.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев