МЕДИЦИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРОЯВЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ОТГОВОРНОСТ

...
27.10.2022 / 16:13

Четирима медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ получиха награди от Община Сливен за проявен професионализъм и висока гражданска отговорност. Главната сестра на болницата Красимира Танева получи приза „Милосърдие“ за 2022 г., а със значки на Общината бяха удостоени д-р Петьо Петков – началник на Отделението по пневмология и фтизиатрия в болницата, д-р Петър Петров – от Отделението по гастроентерология и ст. мед. сестра Мария Карарадева от кабинетите по функционална диагностика.

 

Наградата на Красимира Танева й бе връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова на 25 октомври по време на церемонията по връчване на наградите на Община Сливен за празника на града -Димитровден.

 

„Приемам тази награда като признание за цялата болница, за всички колеги. Вълнуващо е, когато обществото забелязва работата на хората, които ежедневно се сблъскват с проблемите на другите и правят всичко възможно, за да помогнат с каквото могат. За мен е чест да бъда сред другите, отличени с тази награда през годините“, каза Красимира Танева.

 

Красимира Танева от дълги години заема поста главна медицинска сестра на най-голямата болница в областта. В работата си е доказала своя професионализъм, компетентност и отговорност, с което е допринесла за развитието и утвърждаването на болницата като водещо лечебно заведение в областта. Наградата „Милосърдие“ се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

 

Другите трима медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ бяха удостоени със значка на Община Сливен. Те получиха наградите си от кмета Стефан Радев по време на тържественото заседание на Общинския съвет, което се проведе на 26 октомври. Д-р Петьо Петков е началник на Отделението по пневмология и фтизиатрия в болницата. Д-р Петър Петров работи в Отделението по гастроентерология, Мария Карарадева е старша медицинска сестра в кабинетите по функционална диагностика.

 

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ поздравява отличените медици и благодари за всеотдайната им работа през годините.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев