НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ БЯХА ОТЛИЧЕНИ НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2021 Г. И 2022 Г.

...
26.10.2022 / 10:51

С песента „Къде си, вярна ти любов народна“ на големия български поет, педагог и композитор, родом от Сливен - Добри Чинтулов, започна церемонията по връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. Традиционно, призовете се връчват в навечерието на празника на Сливен – Димитровден. Тази година церемонията премина под знака на честването на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов.

 

От сцената на залата кметът Стефан Радев изрази радостта си, че след двегодишно прекъсване, сливенската общност отново има възможност да се върне към богатата културна програма на града, в която Общината инвестира системно през последните години.

 

„Много от мероприятията, посветени на Димитровден тази година, са свързани и съсредоточени в честването на славните 200 години от рождението на Добри Чинтулов. Използвам случая да благодаря на всички институции и организации, които съвместно с Общината или самостоятелно, се включиха в значимата за града ни годишнина“, заяви още кметът Радев. В навечерието на празника на Сливен – Димитровден, той пожела на всички здраве, сила, енергия и вяра в утрешния ден.

 

Тази година отличеният с приза „Добри Чинтулов“ е художникът Александър Дойчинов. От сцената на залата той благодари за високото отличие и оценка. Наградата му бе връчена от кмета Стефан Радев.

 

Носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2021 г. е археологът и антрополог д-р Георги Ковачев.

 

Носителят на наградата „Милосърдие“ за 2021 г. е д-р Алексей Алексиев. А отличието тази година заслужи Красимира Танева. Наградите на отличените връчиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

 

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2022 г. бе присъдена на управителя на „Солар Сървис“ ООД Ивайло Видев.

 

Събитието в навечерието на Димитровден в зала „Сливен“ уважиха още зам.-областният управител Антоний Андонов, общински съветници, чуждестранни делегации, които са на посещение в Сливен за празника на града, изпълнителният директор на РАО „Тракия“ проф. Иван Върляков, директори и представители на институции в Сливен и граждани.

 

Градусът на празничното настроение в залата бе повишен от изпълненията на Камерния ансамбъл „Софийски солисти и на Смесения хор на Българското национално радио. Заслужени бурни аплодисменти получиха още младите музиканти от проекта „Музиката вместо улицата“ на маестро Георги Калайджиев, както и носителят на „Цветен камертон“ за 2019 г. – Добромира Стоянова.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев