ТЕАТЪР НА ОГЪНЯ И СЕНКИТЕ ЩЕ ДЕФИЛИРА С ШЕСТВИЕ НА КОКИЛИ И ЩЕ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛА „ЦВЕТЕТО “

...
24.10.2022 / 16:10

За Димитровден в Сливен: Театър на огъня и сенките ще дефилира с шествие на кокили и ще представи спектакъла „Цветето“.

 

Театърът на огъня и сенките „Файъртер“ /“Fireter”/ ще поднесе една от атрактивните изненади в програмата на Общината за Димитровден, празника на Сливен. Популярната столична формация ще гостува на 25 октомври с представление, което съчетава музика, танц с кокили, огнени и светлинни инструменти. Шоуто ще е на открито, на самата пешеходна зона и безплатно за публиката.

 

То ще започне в 17,30 часа, вторник, с шествие на кокили от началото на ларгото в района на „Розова градина“ до сградата на Общината. Там театралите ще разкажат своята магична история „Цветето“. От Общината канят и деца, и възрастни да се насладят на огнената феерия и приказния спектакъл.

 

Формацията се е зародила в началото на 2009 година. Създават я група ентусиасти, занимаващи се от години с жонглиране и различни видове акробатика. Името й отразява същността на инициативата - сливане на огън и театър. „Файъртер“ е участвал в многобройни международни фестивали в Гърция, Германия, Русия, Белгия Португалия, Италия, Англия, Ирландия, Литва, Турция и др.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев