СОФИЙСКИ СОЛИСТИ“ И СМЕСЕН ХОР НА БНР – ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНАТА НА 25 ОКТОМВРИ

...
24.10.2022 / 12:07

Сцената на зала „Сливен“ ще посрещне на 25 октомври световноизвестни български музиканти, които ще се включат в церемонията за връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. Празничната вечер ще бъде посветена и на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов.

 

За сливенската публика в залата ще звучат подбрани творби в изпълнение на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. С участие ще се включи и Смесеният хор на Българското национално радио. Създаден през 1952 г., той е събрал в дългогодишната си история богат репертоар от записи, мащабни оперни продукции, турнета и концерти извън страната.

 

За публиката в зала „Сливен“ ще пее още младата надежда и носител на наградата „Цветен камертон“ за 2019 г. – Добромира Стоянова. На сцената ще се качат и младите музиканти на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев, които са част от проекта „Музиката вместо улицата“.

 

Началото на концертната вечер е от 18 ч. Входът е свободен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев