ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХУДОЖНИЦИТЕ

...
18.10.2022 / 09:45

Скъпи художници от област Сливен,

 

За мен е изключителна чест да ви поздравя по повод вашия празник!

 

Да пресъздаващ света с четка – това е не само умение, а и дълбоко духовно занимание, философия и ерудиция, съкровено споделяне чрез багри и нюанси, чрез форми и пластични движения. За нас, зрителите, остават скрити търсенията, безсъниците, творческите трепети и перипетии. За нас са предназначени само завършените плодове на вашия съкровен и сложен труд – красотата, хармонията, посланията, емоцията, вложени във всяка от вашите творби.

 

Сливен е град с изключителни художествени традиции, град на имена като Димитър Добрович и Сирак Скитник, Стефан Егаров и Йордан Кювлиев, Добри Добрев и Русчо Симеонов, и още плеяда творци, оставили трайна диря в българската живопис. Тази традиция е жива и днес, обогатена от творческите търсения на съвременните сливенски художници и от най-младото поколение творци – учениците на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. Нека не забравяме, че тази забележителна културна приемственост е част от най-ценният капитал на Сливен и на нашия регион.

 

От мое име и от името на Областна администрация Сливен изказвам най-дълбокото си уважение и признателност към всички вас и ви пожелавам преди всичко здраве, сили, вдъхновение, художествена дързост и много щастливи полети в полето на красотата и духовността!

 

 

 

Минчо Афузов,

 

областен управител на област Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев