ЗАВЪРШИ ШЕСТИ ВИПУСК НА ФИЛИАЛА НА МУ - ВАРНА В СЛИВЕН

...
15.10.2022 / 18:22

Сливенският филиал към МУ – Варна изпрати шестия си випуск медицински сестри и акушерки.

 

Шестият випуск медицински сестри и акушерки от филиала към Медицински университет – Варна бе изпратен тържествено на 15 октомври, в зала „Сливен“. Присъстваха ректорът проф.д-р Валентин Игнатов и цялото академично ръководство на университета, кметът Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на филиала проф. Иван Александров, зам.- кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, управителите на трите най-големи болници в града, семействата и близките на дипломантките.

 

„Искам да поздравя всички Ви с избора, който сте направили. Като общество, като държава ние имаме нужда от Вас. България и Сливен имат нужда от Вас“, каза кметът Радев в обръщението си към абсолвентките. Той подчерта, че Община Сливен, като един от големите работодатели, ще се бори да ги задържи и ще работи за още по-добри условия за упражняване на професиите им. Градоначалникът поздрави родителите за подкрепата им, както и преподавателите за вложените в обучението енергия и дух, които са предали на студентите си. В знак на признателност Стефан Радев връчи на проф. Игнатов посветена на Сливен юбилейна монета, издадена от БНБ, с изображение на един от символите на града – Стария бряст.

 

В приветствието си към завършилите студенти ректорът проф. Игнатов изтъкна, че обучението им е проведено в един от най-модерните и високотехнологични университети в страната. „Само образованието носи истинската сила да промени бъдещето на страната ни“, заяви той.

 

Преди да вземат дипломите си в ръце, 15-те медицински сестри и 16-те акушерки положиха клетва. В основата й е обетът на Флорънс Найтингейл /1820 – 1910 г./ - създателката на професионалната сестринска грижа, основателка на първото мирянско училище за медицински сестри през 1860 г.

 

С най-висок успех сред акушерките е абсолвентката Катя Желязкова. Сред медицинските сестри най-високи са резултатите в обучението на Даниела Пенова, която получи и грамота „Първенец на випуска“. За всички дипломантки бяха приготвени подаръци от Община Сливен.

 

Участниците и гостите бяха посрещнати пред зала „Сливен“ с изпълнения на Военния духов оркестър. Смесеният хор „Добри Чинтулов“ към НЧ „Зора 1860“, с диригент маестро Георгиос Филаделфевс допринесе за празничния академичен дух на церемонията с акапелно изпълнение на студентския химн и кратък концерт.

 

Събитието бе организирано със съдействието на Община Сливен.

 

Още снимки от новината

...
,..
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев