ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
10.10.2022 / 10:35

За времето от 06,00 часа на 07.10.2022 г. до 06,00 часа на 10.10.2022 г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по три престъпления, заявени през почивните дни- две кражби и причиняване на материални щети.

На 9 октомври неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в жилището на 86-годишен мъж в Сливен и е извършил кражба на парична сума. По данни на заявителя са откраднати 900 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 4 до 6 октомври от игрална зала в град Сливен е извършена кражба на лични вещи, собственост на служител в залата. Нанесената щета е на стойност около 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 октомври са причинени материални щети на вендинг автомат за кафе в Сливен. Стойността на щетата е около 2500 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Операции по пътна безопасност

 

Петима водачи на МПС, употребили алкохол и наркотични вещества, двама от които с алкохол над 2 промила, са установени през почивните дни от екипи на ОДМВР-Сливен.

На 10 октомври, в 01,15 часа, на път ІІ-48, полицейски екип на РУ-Котел е спрял за проверка лек автомобил „Ауди А8“, управляван от водач на 55 години от град Разград. Пробата за употреба на алкохол е показала над 2,00 промила алкохол. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 8 октомври, в 06,30 часа, в село Научене полицейски екип на РУ-Нова Загора, извършващ контрол в малките населени места, е спрял лек автомобил „Форд Ескорт“. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен на 21 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултата над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 8 октомври, в 21,40 часа, в село Гавраилово, полицейски екип на РУ-Сливен, извършващ контрол в малките населени места, е спрял за проверка лек автомобил „Опел Виваро“, управляван от водач на 59 години от село Желю войвода. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 8 октомври в село Чинтулово е извършена проверка на 22-годишен мъж от същото село, водач на лек автомобил „БМВ“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 9 октомври, на бул.“Ст.Стамболов“ в град Сливен, е извършена проверка на 55-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ауди“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 17 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при 5 от сигналите.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 4 в Нова Загора, 5 в Сливен и 1 в Котел.

 

Новозагорски пожарникари са спасили 88-годишен мъж при пожар в жилището му на ул. „Марица“ в град Нова Загора. Сигналът за пожара е получен в 20,15 часа на 8 октомври, произшествието е ликвидирано своевременно от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пожарникарите са успели да изведат 88-годишния мъж от горящата стая пред прозореца и да го предадат на екипа на спешна медицинска помощ. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията. Унищожено е домашно имущество, техника, и опушени стени. Спасени са 2 сгради.

 

На 7 октомври, в 12,12 часа, в РСПБЗН - Нова Загора е получен сигнал за пожар в къща, намираща се на ул. „Геренска“ в град Нова Загора. При пристигане на място дежурният екип е установил, че гори част от дивана в една от стаите. Собственикът е бил във видимо нетрезво състояние. Пожарът е ликвидиран. Няма пострадали. Предполагаемата причина е от забравена цигара върху дивана. На пода са намерени фасове от цигари и изгорели клечки кибрит.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев