СЛИВЕН ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ – СПЕЦИАЛИЗИРАН АВТОМОБИЛ ОТ ПРОТИВОПОЖАРНАТА СЛУЖБА В КЬОЛН, ГЕРМАНИЯ

...
04.10.2022 / 13:31

Община Сливен получи дарение – специализиран автомобил от противопожарната служба в Кьолн, Германия. Той ще бъде предоставен за дейността и нуждите на Районната служба в Сливен. Представители на пожарната бяха изпратени в Кьолн за обучение на място и транспортирането на специализирания автомобил до България.

 

На среща днес кметът Стефан Радев беше запознат от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Владимир Демирев с модификацията на машината. Бяха обсъдени и впечатленията от престоя на сливенските огнеборци в немската противопожарна служба. От свое име и от името на колегите си, комисар Демирев изказа благодарност към Община Сливен, която е финансирала транспортирането на автомобила до България. От името на своя колега и началник на пожарната в Кьолн Ралф Ласман, той връчи на кмета Радев емблема на немската пожарна и тематични подаръци. Сливенският градоначалник благодари за жеста и вниманието, като подчерта, че новата придобивка ще е в помощ на жителите на общината и служителите на пожарната. Той изпрати благодарствен адрес за дарението до противопожарната служба в Кьолн.

 

„Специализираният автомобил ще ни помогне да работим още по-ефективно в борбата с пожарите на територията на община Сливен. Изминалото лято на повсеместна суша и горещини в Европа показа, че срещу предизвикателствата на природата и безотговорното поведение на хората ние, местната власт, заедно с пожарната, трябва да сме още по-подготвени и екипирани. Предоставената от вас машина ще бъде важна стъпка към тази цел“, пише в благодарствения адрес.

 

На днешната среща, на която присъства и началникът на групата за оперативен контрол – ст. инсп. Росен Георгиев, стана ясно, че желание да получат специализирания автомобил, е било заявено от още няколко европейски страни. Ст. инсп. Георгиев е и един от пожарникарите, преминали обучение за работа с автомобила. Той участва и в транспортирането му до Сливен заедно с колегата си – младши инспектор Димитър Митев, придружавани от Красимир Петров – служител на пожарната в Германия.

 

Автомобилът е произведен през 1998 г., отлично запазен, на 52 хиляди километра, с вместимост около 5 тона вода и 500 литра пенообразувател. Той ще се ползва ефективно от сливенската пожарна за гасене на пожари на територията на общината.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев