ДЕТСКИ ПРИКАЗЕН ТЕАТЪР „ЗОРА “ ОТКРИВА СЕЗОНА С ПРЕМИЕРА НА ПОСТАНОВКАТА „ПИНОКИО “

...
29.09.2022 / 16:33

Детски приказен театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“ ще изиграе за първи път постановката „Пинокио“ по романа на Карло Колоди. Премиерата ще бъде на 30.09.2022 от 19.00 часа в залата на читалището. Главната роля на любопитното дървено човече е поверена на Петър Тенев.

„Историята е за дървената кукла създадена от човек, която желае да се превърне в човешко същество благодарение… на магия. Но съществуват ли вълшебствата?“, пита режисьорът на постановката Ивайло Гандев. Според него целта на тази пиеса е да се потърси отговор на въпроса как се става човек, да се посочи как да бъде разпозната лъжата от истината, да се разкрие истински ли са вълшебствата или са пък са част от преживяванията към постигането на цел, да разгледа отношенията на хората един към друг, как се приемат истински съвети и напътствия.

Сюжетът на постановката е драматизиран от режисьора и драматург Венцислав Асенов, подкрепен от музиката на маестро Георгиос Филаделфевс. Сценографията и костюмите са дело на художничката Борислава Захариева, а хореограф е Наталия Хаджикостова.

В ролите влизат децата: София Николова, Иван Андонов, Кристиян Жеков, Петър Тенев, Янислав Димитров, Ивана Панайотова, Мария Балдис, Александър Енергиев, Емилия Бахчеванова, Каспар Бохосян, Нелина Михайлова, Благовест Ташков, Бояна Данчева, Деница Панова, Пламен Тачев, София Андреева, Ема Черникова и др.

Постановката „Пинокио“ е реализирана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата. Вход свободен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев