СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ СЕ ПРОВЕЖДА В СЛИВЕН

...
23.09.2022 / 15:38

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на РУ-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „Надежда” и на територията на града. Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

 

Операцията в квартал „Надежда” стартира в 9 часа тази сутрин. Проверени са 6 обекти от които магазини за хранителни стоки и дрехи, златарски магазини и заложни къщи. Иззети са тетрадки и тефтери с имена, според собствениците на обектите за продажба на стоки на вересия.

 

Образувано е едно досъдебно производство за нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право. Иззети са над 25 спортни артикули, носещи лога на световни марки.

 

ОДБХ-Сливен са извършили проверка в обект, обособен като магазин за продажба на хранителни продукти. Иззети са над 100 пакетирани и непакетирани храни с изтекъл срок на годност. Обектът е запечатан.

 

Екип на НАП е установил нередности при проверка на документацията и косовия апарат на магазин за хранителни и други стоки.

 

В хода на операцията от обект в град Сливен са иззети предмети, за които се предполага, че имат културно-историческа стойност. По случая има един задържан с полицейска мярка за 24 часа.

 

На входа и изхода на квартала са изградени контролно пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са съставени 7 акта и 12 фиша.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев