ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЧИСТИ ПЪТЯ И ОСИГУРИ ДОСТЪП ДО МЕСТНОСТТА СВЕТИ ГЕОРГИ

...
21.09.2022 / 09:34

Община Сливен осигури безпрепятствен достъп по пътя до местността Свети Георги. Почистен е пътното платно и са премахнати силно обраслите храсти. Проверка на общински служители е становила, че пътната настилка е нарушена, че има свлечени земни маси от ската по северната страна на пътя за местността и силно намален габарит на пътното платно. Хълмистият терен и пренесените наноси бяха допринесли за затлачване на съществуващите отводнителни канавки, като по цялото пътно трасе бяха образувани множество опасни дупки. „Разминаването на автомобили, особено на пожарната и водоноски, беше невъзможно“, потвърди инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

 

Предприетите адекватни действия по осигуряване достъпа на пожарните автомобили и водоноските, в това число тяхното безпрепятствено и безопасно придвижване в случай на горски пожар в местността и разминаване с други автомобили по трасето, са извършени след заповед на кмета Стефан Радев.

 

„С приключилите дейности е осигурен безпрепятствен достъп на пожарните автомобили в случай на възникнал горски пожар в местността“, посочи още инж. Снежана Кънева.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев