ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕ ГОСТ НА НАЦИОНАЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ПО ЖИВОТНОВЪДСТВО

...
19.09.2022 / 15:10

На 16 и 17 септември край Сливенските минерални бани се проведе XVI-то Национално изложение по животновъдство, организирано от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

 

Най-голямото събитие в сектора се превърна в истински празник за българските фермери и животновъди, които демонстрираха постиженията си в селекцията на елитни животни и породи.

 

Изложението бе официалното открито от заместник-министъра на земеделието Крум Неделков, областния управител на област Сливен Минчо Афузов и кмета на община Сливен Стефан Радев. Сред официалните гости бяха още: Деница Димчева – директор на дирекция “Животновъдство” в Министерството на земеделието, председателят на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов, проф. Димитър Панайотов от Тракийския университет – Стара Загора, директорът на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ Корнелий Желязков, директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

 

В обръщението си към организаторите, участниците и публиката областният управител Минчо Афузов изтъкна високите постижения на сектор „Животновъдство“, въпреки големите трудности и предизвикателства през последните няколко години.

 

„За XVI пореден път на това прекрасно място до град Сливен се провежда най-важното животновъдно събитие на България. Знаем, че периодът, в който живеем, не е лесен за целия земеделски сектор, и особено за животновъдството. За съжаление, огромната поредица от кризи, която ни затиска, прави дейността и оцеляването на развъдните организации и на преработвателите доста сложни. Затова искам искрено да ви благодаря за усилията, които полагате. И да ви уверя, че държавата прави всичко възможно да подобри условията, в които работите, и за преодоляването на кризите, които ни застигат. Надявам се догодина да се радваме на още по-добри резултати от вашия професионализъм и упорит труд“, каза пред присъстващите Минчо Афузов.

 

В XVI-то Национално изложение по животновъдство взеха участие фермери от цялата страна с над 550 елитни животни.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев