ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДОСТАВЯ НАД 50 ХИЛЯДИ ДЕКАРА НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ В РАЙОНА ЗА ПАСИЩА

...
17.09.2022 / 14:15

Община Сливен предоставя над 50 хиляди декара на животновъдите в района за пасища и ще продължи с политиката си за подпомагане на този отрасъл с каквото може. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев по време на откриването на 16-то издание на Националното изложение по животновъдство, което се провежда край Сливен. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Кметът подчерта, че трудната, но благородна дейност на животновъдите има дълбоки корени в сливенския регион..

„Щастлив съм, че Сливен е притегателно място за елита в българското животновъдство, за най-голямото събитие от този характер в България. Искам да поздравя всички участници и да ги уверя, че животновъдството за нас винаги ще бъде традиционен отрасъл на нашата икономика и винаги ще полагаме грижи за него", допълни Стефан Радев.

Служебният зам.-министър на земеделието Крум Неделков и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов откриха изложението. По-късно официалните лица връчиха награди на най-класните животни от различни видове и породи.

Събитието събира български фермери и животновъди от цялата страна, които представят богатото разнообразие на породи селскостопански животни, отглеждани в България, както и всички основни български породи. Участват над 550 елитни български животни.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев