ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ МОБИЛЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ПУНКТ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕ БЪДЕ ПОЗИЦИОНИРАН В СЛИВЕН И ОКОЛНИТЕ СЕЛА

...
15.09.2022 / 16:16

Общо пет напълно оборудвани кемпера на организацията ще предоставят възможност за ваксинация в различни краища на страната.

 

През месец септември пет мобилни ваксинационни пункта на Българския Червен кръст ще бъдат позиционирани в различни точки в градовете Бургас, Благоевград, Добрич, Сливен и Смолян. Така ще бъде предоставена възможност на жителите и гостите на посочените градове да получат на място достоверна информация относно разпространението на COVID-19, развитието на вируса и възможните постковид симптоми, за да вземат своето решение дали да си поставят ваксина. Всеки един от ваксинационните пунктове на Българския Червен кръст ще бъде напълно оборудван, съгласно изискванията за временни имунизационни пунктове. Ще разполага с медицински екип, който ще предостави възможност на всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19. Позиционирането на мобилни ваксинационни пунктове в различни краища на страната е част от инициативата на Българския Червен кръст „Ти решаваш“ по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

 

Мобилният ваксинационен пункт в град Сливен ще бъде на разположение на ул. Генерал Столипин 5, на 13 септември, от 08:30 ч. до 17:00 ч., на 14 септември от 8:30 ч. до 16:00 ч. и на 16 септември, от 8:30 ч. до 13:00 ч. В понеделник, 19 септември, кемпер, предлагащ възможност за имунизация, ще бъде позициониран в с. Гавраилово и в с. Селиминово, от 09:00 ч. до 12:30 ч., а от 09:00 ч. до 12:30 ч. на 23 септември мобилен вакцинационен пункт ще бъде на разположение на жителите на с. Калояново, с. Жельо войвода и с. Камен. В края на месеца, на 29 септември, пунктът ще предоставя информация и възможност за ваксинация от 09:00 ч. до 17:00 ч. в с. Самуилово, с. Крушаре, с. Глуфишево, с. Николаево и гр. Кермен.

 

Планираните през месец септември дейности са само малка част от действията, които се реализират по инициативата на Българския Червен кръст – „Ти решаваш“, част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19”. Инициативата има за цел да ограничи разпространението на COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научна информация, както и възможност за имунизация. Чрез действията си организацията цели да подпомогне директно над 55 000 души в страната, както и да предостави надеждна и достоверна информация на повече от 500 000 души.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев