СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ С ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИ ЗА УЧАСТИЕ В ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 ОКТОМВРИ

...
13.09.2022 / 18:13

Днес в Пресклуба на БТА в Сливен се състоя среща с водачите на листи, регистрирани в 21 Многомандатен избирателен район за участие в парламентарните избори на 2 октомври. Публичната среща бе инициирана от областния управител Минчо Афузов. Нейна цел бе извеждането на няколко важни за областта приоритета, около които да се обединят усилията на бъдещите сливенски депутати.

 

Освен областният управител Минчо Афузов, в срещата взеха участие заместник-областният управител Антоний Андонов и водачите на листи на БСП за България - Деян Дечев, на ПП „Възраждане“ – Климент Шопов, на коалиция „Демократична България – Обединение“ – Николай Сиджимов, на ПП „Изправи се България“ - Велико Великов, на Народа партия „Истината и само истината“ - Димитър Александров, на НФСБ – Доброслав Иванов и на коалиция „Справедлива България“ – Димитър Димитров.

 

Във встъпителните си думи областният управител отново апелира за провеждането на честни и прозрачни избори и подчерта, че само еднопосочните усилия водят към просперитет на общността и региона. И изрази надеждата си, че в бъдещия парламент сливенските народни представители ще работят целенасочено и в сътрудничество за осъществяването на важните за региона цели. Сред тях той посочи: създаването на междуучилищно общежитие за ученици от отдалечени населени места, обучаващи се в сливенските професионални гимназии, активизирането на дейностите по Механизма за обхват на децата и учениците в училище, изграждането на обща Индустриална зона между Ямбол и Сливен, крайно наложителната рехабилитация на пътя Сливен – Елена в участъка от Агликина поляна до село Стара река, изграждането на пътен възел край град Кермен, рязко подобряване на водната инфраструктура, особено в малките населени места, създаването на качествен туристически продукт, базиран на богатите културно-исторически дадености на региона.

 

Сред предложените от останалите участници приоритети бяха: завършването на пречиствателните станции за питейни и отпадни води в град Сливен, намирането на инвеститори за Сливенските минерални бани, предприемането на законодателни мерки за закрила на малките земеделски производители, промяна в статута и регламентите на Тържището за плодове и зеленчуци, предприемането на решителни действия от страна на държавата за преустановяване обгазяването на град Нова Загора, включително чрез монтирането на постоянна станция за мониторинг върху нивата на замърсяване, както и промяна в регламентите за изграждане на фотоволтаични паркове на плодородна земеделска земя.

 

„В нашето общество са положени много тежки разделителни линии. Много от тях се коренят в миналото. Пожелавам ви да намерите онези обединителни точки, които ще импулсират развитието на региона и човешкия му потенциал“, призова в края на срещата областният управител Минчо Афузов.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев