ОДМВР-СЛИВЕН: ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ !

...
13.09.2022 / 14:03

„Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

От началото на месец септември на територията на ОДМВР-Сливен е в ход традиционната акция по пътна безопасност „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. В дните до 15 септември екипи на отдел „Охранителна полиция” и сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Сливен са провели срещи с училищните ръководства и охранителните фирми. Извършени са проверки на пътните знаци, маркировката, осветлението, предпазните ограждения и обезопасеността на входовете на всички учебни сгради в областта. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми, ангажирани с охраната и пропускателния режим в детските градини и училищата, както и реда за подаване и получаване на сигнали за противообществени прояви на територията на учебните заведения.

В ОДМВР-Сливен е създадена организация за засилено полицейско присъствие на 15 септември. Полицейски екипи ще извършват контрол по спазване предимство на пешеходни пътеки, движение на пешеходци и пресичане на определените за това места. Контрол и наблюдение в районите на учебните заведения за недопускане на противообществени прояви и неправилно паркиране, което може да затрудни придвижването на децата. Ще се извършват проверки в заведения за спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, като и продажбата на алкохол и тютюневи изделия.

През учебната година са планирани беседи по пътна безопасност с най-малките в детските градини и такива в по-горните класове, съобразени с възрастта и материалната база на училищата.

 

Отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция" са разработили практически препоръки за безопасност при движение от и към училище за учениците, техните родители и водачите на МПС.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев