ОТКРИХА НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА В СЛИВЕНСКИЯ ФИЛИАЛ КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВАРНА

...
12.09.2022 / 16:18

С химна на Република България започна днешната официална церемония по случай новата академична година във Филиал Сливен към Медицински университет-Варна. Сред официалните гости в двора на висшето учебно заведение бе зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави ръководството, академичния състав и студентите, като изрази задоволство от възможността да сподели с тях тържествения момент. От името на кмета Стефан Радев тя връчи поздравителен адрес на директора на сливенския филиал проф. Иван Александров. В него кметът поздравява студентите за избора им на професия, която е хуманна, човеколюбива, посветена на човешкия живот и здраве. Той им пожелава тя да им носи удовлетворение и истинска радост. Да бъдат неуморни и упорити и да намерят своя път на реализация и надграждане в родния Сливен. „На всички студенти, които ще прекрачат за първи път прага на Филиал Сливен към Медицински университет-Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“, искам да споделя, че са привилегировани да бъдат обучавани от висококвалифицирани специалисти и отговорни хора, за които медицината и грижата за здравето, са призвание“, пише още в поздравителния адрес от сливенския градоначалник. Поздравителен адрес бе получен и от ректора на варненския медицински университет проф. д-р Валентин Игнатов.

 

Сред официалните гости на церемонията бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, директори на болници и болнични бази за обучение, преподаватели, представители от РЗИ-Сливен, на Инженерно-педагогическия факултет, на РУО-Сливен и на Българския червен кръст (БЧК).

 

43 са първокурсниците тази година. 17 от тях ще се обучават по специалността „Акушерка“, а 26 – за „Медицинска сестра“. Те положиха традиционната клетва на първокурсника.

 

Филиалът на Медицински университет-Варна в град Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. Той осъществява обучение по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е „бакалавър“, а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж. Филиалът използва изцяло ресурсите на варненския университет, като голяма част от лекционния курс е електронно базиран. Студентите имат възможността да слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със своите състуденти от университета във Варна, благодарение на онлайн видео-конферентна връзка. Той разполага с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с осигурен достъп до издания в класически и дигитален формат, компютърни зали, условия за спорт. Обучението в клинични условия се провежда в базите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ , МБАЛ „Хаджи Димитър“ , както и в други специфични структури в гр. Сливен, като са осигурени възможности за посещение и провеждане на занятия в университетските бази в гр. Варна. Студентите на Филиала имат възможност за настаняване в общежитие в град Сливен.

Още снимки от новината

...
...
...
...
....

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев