БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА В СЛИВЕН ОТ 12 ДО 23 СЕПТЕМВРИ

...
09.09.2022 / 10:58

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват от 8 до 12 часа от 12 до 23 септември, включително, в сектора по фтизиатрия към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен /до Отделението по инфекциозни болести/. Скрининговите изследвания са част от Програмата за превенция на туберкулозата в България към Министерството на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. МБАЛ „Д-р Иван Селимински” провежда периодично безплатни прегледи.

 

Туберкулозата е една от най-древните болести, познати на човечеството. Днес заболяването е проблем не само за бедните страни, но и за почти всички развити държави от Европа и САЩ. Всяка година болестта е причина за смъртта на около 2 милиона души в света.

 

Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване, което засяга главно белите дробове. Развиват се и извънбелодробни форми със засягане на други органи и системи (лимфни възли, централна нервна система, сърце, очи, кожа, органи на коремната кухина, кости и стави, пикочо-полова система и други).

--

http://mbal.sliven.net/index.php

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев