ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
05.09.2022 / 10:53

За времето от 06,00 часа на 02.09.2022 г. до 06,00 часа на 05.09.2022 година.

 

Нова Загора: Служители на РУ-Нова Загора са установили товарен автомобил, който се движи с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 2 септември, около 12,15 часа, на ул.“Петко Енев“в град Нова Загора. 33-годишен мъж от същия град управлява товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с поставени регистрационни номера, издадени за лек автомобил „Опел Астра“. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: 32-годишна жена от град Сливен е хваната да управлява лек автомобил „БМВ 316“ след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 4 септември, около 22,00 часа, на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

62-годишен мъж от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Нисан“ с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Той е спрян на 2 септември, около 15,30 часа, на ул.“Д. Кавалджиев“ в град Сливен. В хода на проверката се установява, че водачът управлява след употреба на наркотични вещества. При проверката с техническо средство, извършена на място, уредът е показал положителен резултат за употреба на наркотици. По случая са образувани две досъдебни производства.

 

Котел: Служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили съвместни проверки на ловци в землищата на селата Тича, Филаретово и Ябланово. Проверени са ловци, излезли на ловен излет, относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани.

Съвместните проверки продължават на територията на ОДМВР-Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните от 2 до 5 септември. Оказана е техническа помощ при 5 от сигналите.

 

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са спасили над 1000 декара гори в землищата на селата Баня и Каменово. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки щети.

Екип на РСПБЗН- Сливен своевременно са ликвидирали пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци и сухи треви.

 

На 5 септември, в 03,10 часа, е получен сигнал от EEН 112 за възникнал пожар на лек автомобил „Ситроен С -3“, паркиран на улица в сливенския квартал „Речица“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причините за пожара са в процес на установяване.

 

На 2 септември, в 22,57 часа е получен сигнал за запалени траверси в района на прелез при село Стоил войвода. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Изгорели са 2 броя дървени траверси. Причината са произшествието се изясняват.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев