ОБЩИНАТА ЗАПОЧВА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДВЕ УЛИЦИ В ГРАДА

...
19.08.2022 / 17:11

Планира се и асфалтиране на част от пътната мрежа на Сливен и населени места.

 

Община Сливен ще извърши ремонт на две улици в Индустриалната зона. Това заяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев. Те се намират в района на бившите заводи „Динамо“ и „Родопа“.

 

„Инвестицията е свързана с ангажимента ни и към бизнеса за подобряване на условията в тези зони. Радваме се, че там се инвестира, което ни дава повод да правим и ние стъпки като Община и да оказваме подкрепа в този процес“, допълни сливенският градоначалник. Той информира още, че предстои Общината да подпише договори за асфалтиране на улици в града и в част от селата в община Сливен.

 

„Тази година се забавихме заради късното приемане на държавния бюджет, което се отрази и на общинските финанси. Така на практика изгубихме около 3-4 месеца в очакване той да бъде приет от Парламента“, отчете Радев. По отношение на текущите ремонтни дейности той посочи, че продължава разширяването на базата на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Тополчане. Проектът е свързан с довършването на един от корпусите, който е започнат преди 40 години, и изграждането на физкултурен салон за учениците.

 

„Радвам се, че през 2019 година получихме финансова подкрепа от страна на тогавашното правителство. С разширяването, училището ще реши дългогодишен проблем, свързан с невъзможността да поеме децата от Тополчане и съседните села“, подчерта Стефан Радев. Средствата по този проект са осигурени с постановление на Министерски съвет от 2019 г.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев