ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

...
01.08.2022 / 12:29

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните от 29 юли до 1 август.

Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите.

Своевременно са ликвидирани произшествия, без да причинят значителни щети, възникнали в сухи треви и отпадъци на територията на Нова Загора, Сливен, Твърдица и Котел. Един сигнал е бил недействителен.

 

Сливенски пожарникари са спасили 4 сгради и 2000 бали с фураж при пожар в стопански двор, намиращ се в село Желю войвода. Сигналът е получен на 30 юли в 18,42 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви в необитаеми имоти. Загасен е преди да нанесе преки материални щети.

 

На 31 юли, в 01,21 часа, е получен сигнал за пожар в къща в сливенското село Желю войвода. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 70 кв.м. покривна конструкция, 10 бали фураж, мебели и друго домашно имущество. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

На 31 юли, в 15,50 часа, е получен сигнал за пожар в сграда на бивш магазин в село Николаево. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Няма пострадали. Унищожени са мебели и 110 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. запалени отпадъци в близост до магазина, като горенето се прехвърля в склада на магазина през неизмазани отвори в стената.

 

Пожарникари са спасили 6 къщи при пожар, възникнал вследствие на запалени сухи треви в необитаеми имоти. Произшествието е станало с село Съдиево. Сигналът е получен на 31 юли в 13,46 часа. Ликвидиран е от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Пожарът е загасен преди причини преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев