ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
25.07.2022 / 12:01

За времето от 06,00 часа на 22.07.2022 г. до 06,00 часа на 25.07.2022 г.

 

Сливен: Полицията в Сливен разкри кражба за над 100 000 лева. Само три часа са били необходими на криминалистите да установят и задържат извършителя. Работа по случая е започнала на 23 юли след получен сигнал за кражба на голяма парична сума от офис на фирма в град Сливен. По случая са предприети незабавни действия, в които са включени екипи на участък „Надежда“ и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен, като и служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен. За кратко време са проведени множество оперативни и процесуално-следствени действия. В резултата на бързата реакция извършителят е установен. Той е криминално проявен и осъждан мъж на 26 години от град Сливен. Служители на участък „Надежда“ са го задържали с част от откраднатите парите. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан с полицейска мярка за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

На 24 юли, в 11,07 часа, в РУ-Сливен е получен сигнал за група лица, вероятно бежанци, забелязани в района на км.261 на автомагистрала „Тракия“ в посока София. Екипи на РУ-Сливен и група „Миграция“ са установили 60 мъже- чужденци без документи. Извършени са действия по установяване на самоличността им- 2 от Пакистан и 58 от Афганистан. Всички са откарани и настанени в СДВНЦ-Любимец. Издирването на водача на буса, с който са се придвижвали продължава.

 

43-годишен водач на лек автомобил „Рено Клио“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 23 юли, в 11,30 часа, на бул. „Г.Данчев“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: На 24 юли, в 01,18 часа, в РУ-Котел е получен сигнал за инцидент, при който е пострадал мъж, в местността „Сайганица“ в землището на село Кипилово. В местността се е провеждал рокерски мотосъбор. Около 01,00 часа лек автомобил „Киа“, управляван от жена на 31 години, движейки се по черен път е прегазила мъж на 42 години, който е лежал на пътя. Пострадалият е откаран в болнично заведение в град Сливен с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 47-годишен водач на лек автомобил „Тойота“ е установен да управлява с концентрация на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 22 юли в 18,30 часа. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 30 сигнала за произшествия в дните от 22 до 25 юли. Своевременно за ликвидирани 26 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви на територията на Нова Загора, Сливен, Котел и Твърдица. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите.

 

На 24 юли, около 17,20 часа, е възникнал пожар в къща, намираща се в сливенския квартал „Комлука“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 12 кв.м. таван, 20 кв.м. опушени стени, ел.инсталация. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в осветителната инсталация.

 

На 24 юли, в 23,54 часа е получен сигнал за пожар в къща, в град Нова Загора.Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество, опушени стени 250 кв.м., бяла и черна техника. Спасена е сградата. Причината за произшествието е в процес на установяване.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев