НАП УСТАНОВИ ШЕСТ НАРУШЕНИЯ ПРИ ОТЧИТАНЕТО НА ПРОДАЖБИТЕ В НОЩНИ ЗАВЕДЕНИЯ КРАЙ МОРЕТО

22.07.2022 / 08:23

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо 6 нарушения при проверки на нощни заведения във Варна и Добрич през уикенда. В нощта на 15 срещу 16 юли данъчните, съвместно със служители от областната дирекция на МВР и „Главна инспекция по труда“, са инспектирали общо шест дискотеки в морската ни столица. Констатираните от НАП нарушения са 4, като две са за разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои задължителни реквизити в документите за продажба.

През нощта в събота екипите на НАП, ГИТ и МВР са проверили и заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са установили две нарушения, отнасящи се до несъответствия в касовите наличности и сумите, маркирани на касовия апарат. При контролните действия, фискалните инспектори, заедно със служителите от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на работниците в заведенията с цел ограничаване на недеклариран труд.

„Лятната контролна кампания на НАП по Черноморието продължава. Освен за спазване на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите, съвместно с „Главна инспекция по труда“, ще продължим да следим за спазване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на данъци и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим работниците от вредите, които причинява за тях „заплатата в плик“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев