НА ИЛИНДЕН ЧИНТУЛОВО ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРАЗНИК

...
20.07.2022 / 13:51

Сливенското село Чинтулово днес, на Илинден, отбелязва своя празник. По време на днешната си среща с жители и с кмета на селото Иван Щилиянов, кметът Стефан Радев отправи най-добри пожелания към всички за празника. Да се радват на благодатна година, а Свети пророк Илия, да закриля тях и семействата им. От свое и от името на жителите на Чинтулово, Иван Щилиянов благодари за пожеланията и отбеляза, че всяка година празникът се подготвя с много желание и задружни усилия.

 

По традиция, честванията започнаха още вчера. В празничната програма с изпълнения се включиха фолклорен оркестър, ученици и самодейни състави от НЧ „Светлина 1930“, село Чинтулово и от местния пенсионерски клуб. Вечерта продължи с общоселско хоро в центъра на селото. По-късно бе отслужена празнична света литургия в манастир „Св. Илия“. Днес, В Деня на Свети пророк Илия, манастирът отбелязва своя храмов празник.

Името Илия в община Сливен носят общо 898 мъже, като 467 от тях са с постоянен адрес в града. 302 са общо господата с името Илиян. 208 от тях са с адресна регистрация в Сливен.

 

Представителките на нежния пол с името Илияна са общо 217, като 146 от тях живеят в града.

 

Мъжете с името Илко са общо 53. От тях 48 са от Сливен, а останалите от населените места в общината. 31 са дамите, носещи името Илка. 25 от тях живеят в града. Общо 11 са мъжете с името Илчо.

 

Честит празник на всички именици!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев