СТЕФАН РАДЕВ: КАТО НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ , ТРЯБВА ДОСТОЙНО И МЪДРО ДА ПАЗИМ И ПРЕДАВАМЕ ТЕХНИТЕ ЗАВЕТИ НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ

...
18.07.2022 / 22:59

Възпоменателната церемония в Сливен по случай 185 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски, събра на едноименния площад жители и гости на града. В словото си за Дякона кметът Стефан Радев отбеляза, че освен, че е вдъхновител, организатор, двигател на национално-освободителната борба, той е и визионер, който още тогава говори за чиста и свята република, за равенство между хората, за етническа толерантност и върховенство на закона.

 

„И днес, век и половина по-късно, ако отворим нашата Конституция, ще видим, че идеите, заветите на Левски, са въплътени в нея“, заяви още кметът Радев. Той подчерта, че всички трябва да си дават сметка, че свободата на българския народ, неговите човешки права, върховенството на закона, демокрацията, не са даденост. Те са плод на себеотрицанието и жертвоготовността на плеядата велики българи.

 

„Затова всички ние трябва достойно и мъдро да продължим тяхното дело, да пазим и да се борим за наследеното от тях и да го предаваме на нашите деца. Поклон пред паметта на Апостола на Свободата!“.

 

Пред събралото се множество на площада прозвуча рецитал за Левски в изпълнение на Театрална студия „Хвърчащите хора“ при Военен клуб – Сливен. Церемонията завърши с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. В него се включиха кметът Стефан Радев, сливенските народни представители – Десислава Танева и Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, директорът на ОД на МВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков, граждани и ученици. Венци бяха поднесени и от името на сливенските депутати – Татяна Султанова-Сивева, Георги Гвоздейков и от командира на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен полк. Любомир Вачев.

 

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев