ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
18.07.2022 / 13:59

За времето от 06,00 часа на 15.07.2022 г. до 06,00 часа на 18.07.2022 г.

Сливен: 10 акта за силна музика, иззети са 4 музикални уредби. На 16 и 17 юли е проведена специализирана операция на територията на квартал „Надежда” с цел опазване на обществения ред и недопускане на конфликти и нарушаване на нощната тишина през почивните дни. Полицейски служители от участъка в квартала са извършили проверки на превозни средства, игрални зали, заведения и други обекти. Проверени са лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Взето е отношение по сигнали и установени случаи на нарушаване на тишината. Съставени са 10 акта по Наредбата на Община Сливен. За неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети 4 музикални уредби.

Операциите на участък „Надежда” по опазване на обществения ред продължават.

 

24-годишен водач на лек автомобил „Рено Клио” е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 16 юли, в 21,00 часа, на „Стефан Караджа” в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Две пътни произшествия са станали на територията на РУ-Нова Загора през почивните дни. На 16 юли, около 06,45 часа, в землището на село Любенова махала, 43-годишен водач на лек автомобил „ Ситроен”, е загубил управление на прав участък на път ІІІ-554 и се е преобърнал в крайпътна нива. В резултат на произшествието е причинен смъртта на водача. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 юли, около 18,00 часа е възникнало пътно произшествие с лек автомобил „Ауди А4”, управляван от водач на 18 години. Инцидентът е станал на улица „ Димитър Благоев” в град Нова Загора. При движение с несъобразена скорост, в зона след ляв завой, водачът се е удря в паркирало полуремарке на пътното платно. От произшествието е пострадал 19-годишен младеж, возещ се на предна седалка. Той е откаран в болнично заведение в Сливен за оказване на медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 25 сигнали за произшествия в дните от 15 до 18 юли. Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите. Един сигнал е бил недействителен. Своевременно са ликвидирани пожари 20 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 10 от екипи на РСПБЗН-Нова Загора, 4 от екипи на РСПБЗН-Твърдица, 2 от екипи на РСПБЗН-Котел и 4 от екипи на РСПБЗН-Сливен.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 100 декара посеви след възникнал пожар, вследствие на запалено стърнище. Сигналът е получен на 15 юли в 13,22 часа. В гасенето са участвали селскостопански производители с два трактора с дискова брана и една водоноска. Пожарът е овладян и не е нанесъл преки материални щети.

На 15 юли екип на РСПБЗН-Нова Загора се е отзовал на сигнал за запален лек автомобил. Произшествието е станало около 13,28 часа по време на движение на пътя Нова Загора- село Караново. Автомобилът е „Фолксваген Голф”. Причината за пожара е техническа неизправност. Унищожен е двигателят.

 

Незагасена цигара е причината за възникване на пожар в частен имот в град Шивачево. Сигналът е получен на 17 юли в 17,45 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са 10 бали със сено. Спасена е сградата. Вследствие на незагасена цигара и наличие на вятър се запалват балите, складирани на около 5 метра от имота.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев