ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
11.07.2022 / 10:16

За времето от 06,00 часа на 08.07.2022 г. до 06,00 часа на 11.07.2022 г.

Иззети наркотични вещества и един задържан при операция на полицията в Сливен срещу наркоразпространението

 

Акцията е проведена на 8 юли на територията на квартал „Надежда“ в град Сливен. Служители на участъка в квартала са извършили процесуално-следствени действия жилище, обитавано от криминално проявен и осъждан 34-годишен мъж. На място са намерени и иззети около 50 броя полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Иззети са още парична сума, златни накити и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. 34-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители на РУ-Сливен са задържали 33-годишен мъж за причиняване на телесна повреда. На 10 юли полицейски екип се отзовава на сигнал за сбиване на ул. „Охрид“ в град Сливен. На място е задържан мъж на 33 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан. В резултат на възникнал конфликт и сбиване задържаният е наранил с нож 24-годишен мъж от село Зимница. Пострадалият е прегледан в ЦСМП-Сливен и освободен без опасност за живота. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Операции по пътна безопасност- шестима задържани за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, образувани са 6 бързо производства.

 

29-годишен водач на лек автомобил „Смарт“ е установен да управлява след употреба на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 11 юли в село Тича, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен. Пробата, извършена на място, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

36-годишен водач на лек автомобил „Сеат“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 11 юли, около 01,30 часа, в град Нова Загора, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен. Пробата, извършена с техническо средство е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е от новозагорското село Баня. По случая е образувано бързо производство.

 

49-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 9 юли, в 02,20 часа, в град Сливен на бул. „Илинденско въстание“, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултата. По случая е образувано бързо производство.

 

56-годишен мъж, водач на лек автомобил „Опел Зафира“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 10 юли в град Сливен, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен. Проверката за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

34-годишен водач на лек автомобил „Мазда“ е установен да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 10 юли в град Сливен, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества на територията на ОДМВР-Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

23-годишен мъж, водач на лек автомобил „БМВ“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 11 юли, около 23,00 часа, на ул.“Бачо Киро“ в град Сливен, в рамките на операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 17 сигнала за произшествия в дните от 8 до 11 юли. Оказана е техническа помощ в 5 от случаите. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в селата Полско Пъдарево, Селиминово, контейнери за смет в град Нова Загора и Сливен, вилна зона край Сливен.

 

На 10 юли, около 00,01 часа, е възникнал пожар в апартамент на 4 етаж в жилищен блок на ул. "Д-р Константин Стилов" №1 в град Сливен. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 00,10 часа. Произшествието е ликвидирано в 01,00 часа от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожен е целият апартамент и 100 кв. м. опушени стени в коридора на блока. Със съдействието и помощта на екипи на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен са спасени четирима възрастни хора от съседни апартаменти, евакуирани са 21 души от живеещите в блока. Най- вероятната причина за пожара е оставена горяща свещ без надзор от собственичката на апартамента. Двама от живеещите в блока са потърсили помощ от екип на ЦСМП с наранявания от счупени стъкла.

 

На 8 юли, в 10,55 часа, е получен сигнал за пожар в стая на къща, намираща се на ул.“Алеко Богориди“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, домашно имущество, 10 кв.м. опушени стени и унищожена дограма. Причината за пожара е късо съединение в готварска печка.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев