РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП СЛИВЕН

...
06.07.2022 / 16:18

До 30 юни са събрани 5 милиона осигуровки и 3,7 милиона корпоративен данък повече в сравнение с полугодието на миналата година, съобщи Стефка Балтова – връзки с обществеността в офиса в Сливен.

Над 5 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с първите шест месеца на миналата година са събрани от офиса на НАП Сливен. Това е устойчив ръст от над 8 %. Най-високо е увеличението при постъпленията от корпоративен данък –35,5 %. В абсолютна стойност това са близо 3,7 милиона лева повече. Общите постъпления в офиса на НАП в Сливен за първите шест месеца на годината са над 101 милиона, като от тях данъчните приходи са 32,3 милиона лева, в т.ч. данък върху доходите на физически лица - 19,4 млн. лв. и 14 млн. лв. - корпоративен данък.

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни надвишават 66 милиона лева, в това число над 38 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 18,3 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и близо 9 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

„Ще положим всички усилия да задържим тази възходяща тенденция и в края на годината да отчетем също добри постъпления в държавния бюджет. Активната ни комуникационна политика с гражданите и бизнеса дава резултати – отчитаме устойчива тенденция на ръст при доброволните плащания – както на текущи, така и на просрочени задължения“, коментира ръста на приходи териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева.

В национален мащаб за първите шест месеца на годината постъпленията в приходната агенция са над 14,9 млрд. лева, което е с 1,6 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев