БОЯДИСВАНЕ И ОБНОВЯВАНЕ НА МУЗЕЯ И ГАЛЕРИЯТА ЩЕ ИЗВЪРШИ ОБЩИНА СЛИВЕН ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

...
30.06.2022 / 12:08

Община Сливен започва изпълнението на проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“. Той се реализира по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, Резултат 1 „Подобряване управлението на културното наследство“, Подрезултат: 1.1 „Културно наследство, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“.

 

Средствата по сключения договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Сливен и Министерство на културата, са осигурени от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

 

Дейностите по проекта предвиждат освежаване и обновяване на експозиционните пространства в Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен. Предстои да бъде закупено оборудване и обзавеждане за културните обекти. Планира се и реставрация на картини и провеждането на множество събития, изложби и мероприятия с различни етноси от района. Застъпена е творческа работа с деца по съвременен метод, като се използва дигитална графика.

 

За реализиране на проекта, Община Сливен ще си партнира с културни институции в града. Дейностите ще се изпълнят, съвместно с партньорите по проекта - Художествена галерия „Димитър Добрович“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“-Сливен, Сдружение „Федерация на културно-просветните дружества на каракачаните в България“.

 

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 550 хил. лв. Срокът за изпълнение е 22 месеца.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев