УЧИЛИЩНИ ОТБОРИ СЕ СЪСТЕЗАВАХА В ПЪРВИЯ ТУРНИР ЗА КУПАТА НА КМЕТА

...
29.06.2022 / 16:30

Отбори от 8 сливенски училища събра първото издание на спортния турнир за Купата на кмета. Инициативата се организира по една от идеите на кмета Стефан Радев, за стимулиране на спорта на открито и на активния начин на живот сред младежите. Участниците се състезаваха в три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол. Срещите по футбол се играха на новоизградената многофункционална спортна площадка в кв. „Дружба“. Волейболът и баскетболът се проведоха на терена на СУ „Константин Константинов“.

 

На церемонията по награждаване зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и техните треньори за енергията и желанието, с които са се включили в турнира. Тя посочи, че от тях зависи, да бъдат следващото поколение, което ще надгражда спортните традиции на Сливен.

 

„Използвам възможността от името на кмета на община Сливен Стефан Радев и от мое, да изразя радостта си, че идеята за спортния турнир в този формат, предизвика интерес, осъществи се и събра на едно място толкова много участници и любители на спорта“, заяви още Пепа Чиликова.

 

„Радвам се, че днешният турнир е първото официално събитие на новоизградените площадки. Пазете ги, те са за вас! Спортувайте и бъдете здрави!“, заяви на свой ред зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред присъстващите на награждаването. На него с изпълнения се включиха мажоретният състав от СУ „Пейо Крачолов Яворов“ и малчугани от ДГ „Детски рай“.

 

Купите и парични награди и по трите вида спорт завоюваха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов“. Грамоти за феърплей заслужиха отборите на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, СУ „Константин Константинов“ и ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

 

Срещите между участниците се играха по определения регламент на състезанието. В тях сили премериха още отборите на – ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“, ПГТО „Добри Желязков“, СПГСТ „Арх. Г. Козаров“ и ПХГ „Дамян Дамянов“. Те бяха наблюдавани и оценявани от професионален съдийски състав.

 

Купите се връчват на ротационен принцип. Те ще бъдат предадени на победителите от следващото издание.

 

Основната цел на проявата е тя да се превърне в разпознаваема за града, да се надгражда и да популяризира спорта сред младежите.

 

Организатор е Община Сливен, в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Сливен

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев