НАД 90 НА СТО ОТ ДРУЖЕСТВАТА И ЕДНОЛИЧНИТЕ ТЪРГОВЦИ В СЛИВЕН ОБЯВИХА ДОХОДИТЕ СИ ПРЕД НАП

...
29.06.2022 / 16:19

30 юни е крайният срок за деклариране и заплащане на данъците, съобщи Стефка Балтова – връзки с обществеността в офиса в Сливен.

5 174 фирми или над 90 % от юридическите лица, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП Сливен ден преди настъпването на крайния срок. Едноличните търговци, включително плащащи патентен данък, и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 800.

От НАП напомнят, че 30 юни е срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък (чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн чрез портала за е-услуги: https://portal.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 9.00 часа до 17.30 часа в делнични дни. Обаждането е на цена по тарифите на съответния оператор.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев