АКЦИЯ "ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ"

...
22.06.2022 / 10:52

ОДМВР-Сливен засилва контрола по пътищата в рамките на акция „Ваканция! Да пазим децата на пътя”. Акцията е насочена към намаляване на пътнотранспортния травматизъм през лятото

 

От 15 юни е в ход традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Тя ще продължи до 31 август, а заложената цел е опазване живота и здравето на децата през летните ваканционни дни. Акцията условно е разделена на 2 етапа. Първият обхваща последните две седмици от месец юни, предвидено е засилено полицейско присъствие около учебните заведения, където ще се осъществява засилен контрол по отношение на безопасността на децата и техните придружители. Основното, за което ще следят екипите е правилното превозване на деца и използването на детски обезопасителни системи, спиране на подходящи места за слизане на децата-пътници, без да бъде застрашен техният или животът на други деца, пристигащи/заминаващи на/от училище. Специално внимание ще се обръща и на родителите-пешеходци, които съпровождат децата си, като ще се следи пресичането да става само на определените за това места. Препоръки за безопасност може да намерите тук:

www.mvr.bg/opp/полезна-информация1/правила-и-препоръки/ваканция-да-пазим-децата-на-пътя---2022-г

 

Паралелно с тази акция, във времето на лятната ваканция – от 15 юни до 15 септември, е планирана и другата традиционната акция на полицията „Безопасно лято!“, чиято цел е ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Униформените ще подпомагат трафика, ще следят и за недопускане на нарушения на ЗДвП, в съботните вечери ще има засилени проверки за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол, както и засилен контрол на скоростните режими. Планирани са екипи, които ще следят за нарушения в малки населени места и около увеселителни заведения.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев