РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ В НАП СЛИВЕН

...
20.06.2022 / 13:15

До 31 май са събрани близо 4 милиона осигуровки и 1 милион корпоративен данък повече в сравнение с първите пет месеца на миналата година. Това съобщи

Стефка Балтова – връзки с обществеността в Сливенския офис на НАП.

 

Близо 4 милиона лева осигуровки в повече в сравнение с 31 май 2021 г. са събрани от офиса на НАП Сливен. Това е устойчив ръст от 8 %. Най-високо е увеличението при постъпленията от корпоративен данък – близо 16 %. В абсолютна стойност това са близо 1 милион лева повече. Общите постъпления в офиса на НАП в Сливен за първите пет месеца на годината са близо 80 милиона, като от тях данъчните приходи са 22 милиона лева, в т.ч. данък върху доходите на физически лица - 15,7 млн. лв. и 6,5 млн. лв. - корпоративен данък.

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 54 милиона лева, в това число над 31 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, близо 15 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 7 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева благодари за професионализма и добрата работа на служителите и коментира, че ръстът на доброволното деклариране и плащане от страна на бизнеса и гражданите отбелязва устойчива тенденция. „Усилията ни са точно в тази посока, акцентираме на активната комуникация и партньорския подход с граждани и фирми. Където не срещаме разбиране, а това се случва все по-рядко, влизат в сила контролните механизми и мерките за принудително събиране на просрочени задължения. Голямата ни цел е икономиката да бъде в максимална степен на светло“, добави още териториалният директор на НАП Бургас.

В национален мащаб за първите пет месеца на годината постъпленията в приходната агенция са над 11,9 млрд. лева, което е с 1,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев