ОДМВР - СЛИВЕН ЗАПОЧВА ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ НА ТОВАРНИТЕ АВТОМОБИЛИ И АВТОБУСИТЕ

...
14.06.2022 / 10:57

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol

 

От 13 до 19 юни на територията на страната е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на товарни автомобили и автобусите. Аналогични действия се провеждат не територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol. В проверките у нас участват служители на Пътна полиция и изпълнителните агенции „Автомобилна администрация“ и „Главна инспекция по труда“, като при необходимост ще бъдат включени и служители от Криминална и Икономическа полиция.

 

При проверките екипите на ОДМВР-Сливен следят за спазване на времето за почивка от водачите, недопускане на нарушения на скоростните режими, недопускане управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за превоз на необезопасени товари и претоварване. До края на седмицата на територията на ОДМВР-Сливен са предвидени операции по метода широкообхватен контрол.

 

В календара на Roadpol е заложено подобни операции да се осъществяват четири пъти в годината. Причината - при настъпване на пътен инцидент с подобен вид превозни средства, последиците винаги са тежки.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев