ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ НА 1 ЮНИ В СЛИВЕНСКО

..
01.06.2022 / 13:01

Екипи на ОДМВР-Сливен осигуряват сигурността и обществения ред по време на отбелязване на Международния ден на детето и тържествата за закриване на учебната 2021/2022 година. Полицейски служители извършват контрол в района на училищата и местата със събиране на повече хора. Извършва се охрана на тържества и спортни състезания по случай Международния ден на детето в Сливен, Котел и Нова Загора, като и в малките населени маста в съответните общини.

 

Пътна полиция осъществява контрол по спазване на ограниченията на скоростта; предимство на пешеходци; управление на двуколесни моторни превозни средства от неправоспособни и непълнолетни; използване на защитни каски, обезопасителни колани и системи за сигурност при превозване на деца.

 

Осъществява се координация и взаимодействие с училищните ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” във връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година. В тази връзка ще бъдат извършвани проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните средства, с които ще се извършва транспорт на децата. При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки.

 

Екипи на РУ-Сливен извършват контрол в района на пешеходната зона в град Сливен за нерегламентирано преминаване на двуколесни превозни средства.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев