ВРЪЧИХА ТЪРЖЕСТВЕНО НАГРАДИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ

...
19.05.2022 / 14:08

Победителите от Деветия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов” получиха своите награди на тържествена церемония в зала „Сливен“. Отличието за 2022 г. получи Петя Цонева от Габрово – доктор и доцент в областта на английската литература, преподавател във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Тя получи плакет, диплом и парична премия в размер на 1 500 лв., осигурени от Община Сливен. От името на кмета Стефан Радев наградата й бе връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова.

 

„Връчването на наградата за поезия на името на големия Дамян Дамянов е особено важно събитие за нашия град. Днес ние се докосваме до неговата нежна душа и допълваме нюансите на ежедневието си с човещина, цветовете на любовта и чистата искреност, които той носеше и раздаваше чрез лириката си. За мен е удоволствие да връча тази награда от името на кмета на Сливен Стефан Радев. Моля, приемете неговите пожелания за още много творческо вдъхновение, успешно представяне на бъдещи конкурси и признание за вашата поезия. Бъдете здрави и до скоро в Сливен!“, каза Пепа Чиликова.

 

Тя връчи и наградата за дебют, осигурена от Агенция „Компас“. Носител е Жени Щерева – начален учител от Пловдив. Победителите бяха определени от жури с председател съпругата на Дамян Дамянов – поетесата Надежда Захариева, която присъства на награждаването.

 

В конкурса участваха 46 книги на автори от цялата страна – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Ловеч, Габрово, Хасково, Плевен, Благоевград, Ямбол и др. В надпреварата участваха и 13 автора, които през изминалата година, в срок до 31 март 2022 г., са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската гилдия на София, Пловдив, Банкя, Златица и др.

 

В програмата за награждаването със свои участия се включиха децата и младежите от театрална студия „Хвърчащите хора“ при Военен клуб – Сливен, с ръководител Вяра Начева и вокално студио „Усмивка“, с вокален педагог Мария Желева.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев