НАД 7000 ДЕЦА СА ПОСЕТИЛИ ПРОЯВИТЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ДЕТСКАТА КНИГА

...
17.05.2022 / 17:59

Рекорден брой участници - над 7000 деца и тийнейджъри, са посетили проявите от 24-то издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен, съобщи Росица Петрова, директор на РБ "Сава Доброплодни". Стотици родители и доброволци от читалищата в региона са участвали в подготовката и изпълнението на събитията от фестивалната програма.

 

Засилен интерес е имало от страна на учениците, участвали в литературния маратон и срещите с писатели по сливенските училища. Премиери на своите книги в тазгодишното издание на фестивала направиха писателите: Иван Раденков, Доника Ризова, Асен Сираков, Йорданка Белева, Димана Гуляшка, Христина Петрова, Валери Манолов, Милен Хальов, Тодор Каракашев, Слави Стоев, Александър Секулов, Никола Райков и Тони Теллалов. В майсторски клас по творческо писане „Граматика на фантазията” с модератор Марин Трошанов са се включили носителите на призови места от литературния конкурс „Какво ми разказа вятърът”.

 

Сред участниците и гостите на фестивала от България и чужбина бяха и студенти-участници в международния конкурс за илюстрация, писатели, илюстратори, издатели, библиотекари, литературни критици, педагози.

 

Въпреки многобройните трудности, породени от въвежданите за продължителни периоди противоепидемични мерки и ограничения, организаторите на Националния фестивал на детската книга и техните партньори не се отказаха от неговото провеждане, убедени, че той е желан, обичан и нужен празник, който зарежда с оптимизъм и надежда, че хубавата детска книга ще продължи да бъде част от духовния свят на децата, посочи Росица Петрова, директор на РБ "Сава Доброплодни", организатор на фестивала.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев