ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
16.05.2022 / 11:06

За времето от 06,00 часа на 13.05.2022 г. до 06,00 часа на 16.05.2022 г. Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражба на мобилен телефон, на стойност 2300 лева. Откраднатата вещ е иззета и върната на собственика. Сигналът е получен на 14 май в 17,00 часа. 38-годишна жена е съобщила за кражба на „IPhone13 Рro“ от детска площадка в сливенския квартал „Българка“. Извършителят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

 

33-годишен мъж е задържан за кражба от частен имот в град Сливен. Извършителят е установен в края на миналата седмица, в хода на специализирана операция. За времето от 1 до 11 май той е проникнал в частен имот в сливенския квартал „Комлука“ и е извършил кражба на техника, различни вещи и инструменти на стойност около 500 лева. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

 

45-годишен мъж е задържан за хулиганство и повреждане на имущество. На 14 май, около 9 часа, задържаният в неадекватно състояние е нанесъл щети по част от оградата и кората на Стария бряст в центъра на град Сливен. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувана бързо производство.

 

Служители на участък „Надежда“ работят по сигнал за кражба на златен накит от дете на 6 години. Сигналът е подаден на 14 май от бащата. Кражбата е извършена на улица в квартала. Неизвестен извършител е откраднал златна обеца от ухото на детето. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел са задържали трима за кражба от частен имот в село Мокрен. Сигналът е получен на 13 май от собственика. От дома му са откраднати автомобилни части и други вещи. След проведени незабавни издирвателни действия, още същия ден, са задържани двама мъже на 51 и 21 години, и непълнолетно момче на 16 години, всички от село Мокрен. Тримата са направили самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: 45-годишен мъж е задържан от криминалисти на РУ-Нова Загора за кражба на мобилен телефон. Сигналът е подаден на 15 май от собственика. Кражбата е извършена от лек автомобил, паркиран в района на гробищния парк в Нова Загора. Час след получаване на сигнала извършителят е задържан. Той е мъж на 45 години от Нова Загора. Първоначално остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Операции по пътна безопасност

 

4 бързи производства са образувани в хода на специализирана операция по пътна безопасност, проведена през почивните дни на територията на ОДМВР-Сливен.

44-годишен мъж от град Котел е хванат да управлява лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 13 май, в 19,45 часа, на ул.“Васил Левски“ в град Котел. Водачът е задържан за 24 часа в РУ-Котел.

34-годишен водач на лек автомобил „Форд“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от полицейски екип на 13 май, в 12,30 часа, на бул.“Янко Сакъзов“ в град Сливен. Водачът е задържан за 24 часа.

На 14 май, в 22,40 часа, в село Селиминово е извършена проверка на 53-годишен мъж, водач на ел.тротинетка. Проверката е установила, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, водачът не притежава свидетелство за управление на МПС. Пробата за употреба на алкохол е отчела 0,2 промила.

49-годишен водач на лек автомобил „ВАЗ 2107“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 15 май, около 01,20 часа, в село Горно Александрово. Водачът е задържан за 24 часа.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия в дните от 13 до 16 май. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.

 

На 13 май, в 09,48 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в град Нова Загора на ул. „Амур“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция, мебели и техника.

Служители на РУ-Нова Загора са установили, че пожарът е предизвикан от собственика на имота, който страда от психично заболяване. Спасени са 3 съседни сгради.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев