140 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ ОТБЕЛЯЗВА ОУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ

...
11.05.2022 / 12:43

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ в Сливен празнува днес 140 години от своето създаване. Юбилеят беше отбелязан на тържествена церемония в двора на училището. Гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя връчи плакет на Общината за годишнината и поздравителен адрес до директора Николай Ботушаров, педагогическия екип и всички ученици.

 

„Днес, в деня на светите братя Кирил и Методий, чието име носи вашето училище, отбелязвате значима годишнина, вплела в себе си богата история и просветен дух. Формирането на общочовешките добродетели у децата в образователния процес е предизвикателство. Аз съм убеден, че с подкрепата, търпението и професионализма на педагозите, изпълнението на тази отговорна мисия е успешно и формира качествени знания в учениците. Продължавайте да разпалвате искрата на знанието и просветата, защото те са сигурен гарант за успешното развитие и по-късна реализация на Вашите възпитаници“, пише в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

 

 

 

На празника днес беше извършен водосвет и се състоя концерт. Организира се Ден на отворени врати с прояви като рисунка на асфалт, състезание за рисунка, спортно събитие „Бързи и смели“. В програмата са включени още награждаване на отличилите се ученици и учители, както и тържествен педагогически съвет.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев