ЗАПОЧНА КОЛОЕЗДАЧНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА "МИЛКО ДИМОВ - ИЛИЯ КРЪСТЕВ" В СЛИВЕН

...
01.05.2022 / 14:52

Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия в днешното състезание за изкачване на връх „Българка“. 14-ото издание на надпреварата е за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и е част от спортния календар на Община Сливен. Стартът даде кметът Стефан Радев, който пожела на състезателите успешен и безавариен финал.

 

„Имената на Милко Димов и Илия Кръстев ще останат завинаги в историята на колоезденето в България и Сливен може да се приеме като столица на този вид спорт. Радвам се, че изкачването на връх „Българка“ се радва на толкова последователи“, заяви кметът Радев.

 

И тази година маршрутът на традиционното състезание включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово.

 

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, с подкрепата на Община Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев