В СЛИВЕН НА 3 МАЙ ЗАПОЧВАТ МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА

...
29.04.2022 / 13:28

С традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3 май ще бъде дадено началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“. Церемонията ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“ от 20.30 ч. В нея като факлоносци ще се включат ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

 

В церемонията ще участват група „Вакали“. Групата е създадена през 2000 г., от Явор Дойчинов с идеята за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите се подготвят да бъдат музиканти и танцьори едновременно. Репертоарът им е своеобразно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца.

 

Церемонията ще завърши с празнични илюминации, които ще огреят небето над пл. „Хаджи Димитър“.

В 21 ч. на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще вдигнат градуса на настроението. Групата е създадена през 1978 г. от трима бивши членове на „Златни струни“. Първата песен, която създават и записват е „Любов“. Първият голям хит на „Сигнал“ – „Може би“, оглавява радио-класациите. В началото на новото хилядолетие от началния състав на групата остава само Йордан Караджов, но групата продължава да концертира и записва нови песни.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев