МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА В СЛИВЕН

...
28.04.2022 / 11:17

Група „Сигнал“ поставят началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

 

След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, в Сливен отново ще се проведат традиционните за града Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

 

Церемонията по запалването на символния огън ще се състои на 3 май 2022 г. от 20.30 ч., на пл. „Хаджи Димитър“. След нея, на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще зарадват сливенската публика с концерт.

 

И тази година Майски дни на културата ще предложат разнообразни прояви, организирани, както от Община Сливен, така и от културните институти, читалищата и училищата в града.

 

Акценти в програмата са - отбелязване на 182 години от рождението на Хаджи Димитър, XXIV Национален фестивал на детската книга, IX Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. В програмата се открояват още честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, връчването на наградата „Аргира Жечкова“, както и Фолклорни празници „Пазим традицията“ с участието на детски и младежки фолклорни колективи от Сливен и региона.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев