ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
26.04.2022 / 12:59

Не са допуснати нарушения на обществения ред и инциденти през нощта на 23 срещу 24 април в района на храмовете, по време на охранителните мероприятия за Великден, на територията на областта.

 

Сливен: Икономическа полиция в Сливен работи по случай на плащане с фалшиви парични средства. На 21 април е постъпил сигнал от търговски обект в град Сливен за извършено плащане с фалшива банкнота от 50 лева. Разплащането е направено от момиче на 18 години от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Сливен на 22 април. При проверка в дома на 34-годишен мъж в град Сливен е иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

В квартал „Ст.Заимов“ е извършена проверка на 33-годишен мъж от град Сливен. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 23 април в РУ-Сливен са постъпили заявления за причинени материални щети по три леки автомобила. Около 10,20 часа неизвестен извършител е счупил страничните огледала на три автомобила, паркирани на ул. „Гогол“ в град Сливен. След проведени издирвателни действия служители на РУ-Сливен са установили извършителя- мъж от град Сливен с психично заболяване.

 

На 22 април 38-годишен мъж е заявил, че от дома му в Сливен са откраднати златни накити и пари в лева и друга валута. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед и процесуално - следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Установени непълнолетни на обществени места след 22,00 часа и констатирани нарушения по време на специализирана операция в град Котел. Акцията е проведена през нощта на 22 срещу 23 април с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, както и присъствието им на обществени места след 22.00 часа без пълнолетен придружител. Проверени са 30 МПС, 48 лица, 2 игрални зали и 9 заведения. Установени са 7 непълнолетни без придружител на обществени места след 22,00 часа. На родителите са съставени протоколи за предупреждение. Констатирани са 15 нарушения на ЗДвП и Наредбата на общината.

 

Служители на РУ-Котел са задържали 46-годишен жител на община Руен за кражба от частен дом в село Седларево. На 22 април е заявена кражба на покъщнина и селскостопански инвентар. Задържаният е криминално проявен и осъждан. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за кражба от частен дом в село Остра могила. За времето от 14 март до 24 април неизвестен извършител е проникнал в дома на 31-годишен мъж и е откраднал неустановена парична сума. Нанесената щета е в процес на изясняване. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

 

На 22 април, в 12,01 часа, в РУ-Котел, е получен сигнал за пътно произшествие на път ІІ-48, на около 5 км. от гр. Котел в посока с. Тича. Произшествието е станало между лек автомобил „Сеат“ и товарен автомобил „Мерцедес“. Пострадали са две деца на 6 и 8 години, возещи на задна седалка в лекия автомобил. Те са откарани са в МБАЛ-Сливен с наранявания без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 21-годишен водач на лек автомобил „Опел“ е предизвикал пътно произшествие след употреба на алкохол. Инцидентът е станал на 24 април, около 20,00 часа, на общински път в посока село Брястово. При произшествието леко е пострадал 22-годишен пътник в автомобила. Пробата за употреба на алкохол на водача, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат – 2,14 промила. Участниците в произшествието са от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: На 15 април в РУ-Твърдица е заявена кражба на пари от незаключен автомобил „Фолксваген пасат“, паркиран на ул.“Райко Даскалов“ в град Твърдица. След проведени издирвателни действия полицейските служители са установили извършителя- малолетно 10-годишно момиче от град Твърдица. Работата по случая продължава.

 

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по случай на причинена телесна повреда .

На 23 април, около 01,50 часа, от тел. 112, е получено съобщение за сбиване между двама братя в град Твърдица. В резултат на конфликта е пострадал единият – 34 годишен, който е получел счупване на лявата предмишница и счупвания на носа. Той е откаран за лечение в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. Другият- на 35 години, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните от 22 до 26 април. Оказана е техническа помощ при 7 от сигналите. Гасени са 7 пожара, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци. Осигурено е дежурство с пожарна техника в района на централните храмове в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

 

На 21 април, около 17,10 часа, е възникнал пожар в аспирацията на заведение в град Сливен. Съобщението е получено в 17,13 часа, произшествието е ликвидирано в 17,31 часа от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 1 брой аспирация, опушени стени- 100 кв.м., дограма, 4 бр. климатици, комуникационни кабели на интернет доставчици- 20 метра. Спасена е сградата, 4 бр. климатикци и сървър на интернет доставчик. Причината за пожара е запалване на мазнини в аспирацията на покрива на заведението.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев