КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛ. "БАНСКО ШОСЕ" И УЛ. "САМУИЛОВСКО ШОСЕ" В СЛИВЕН ВЕЧЕ Е ИЗГРАДЕНО

...
13.04.2022 / 18:30

Изграждането на кръгово движение на бул. “Банско шосе“ и ул. “Самуиловско шосе“ в Сливен приключи. Автомобилите вече преминават през новия обект. На място беше кметът Стефан Радев, който изрази удовлетворение от работата на изпълнителя и кратките срокове, в които бяха изпълнени дейностите. Началото беше дадено в средата на март.

 

„Не мога да скрия, че съм много доволен и от това, което виждам като изпълнение и кратките срокове, с които беше изпълнен този обект“, каза кметът.

 

От своя страна управителят на фирмата Йордан Георгиев благодари на сливенските граждани за търпението и разбирането по време на изграждането.

 

„Имаше изключения, но 99,99 процента от хората бяха добре настроени докато работихме. Пожелавам все такива хубави неща да се случват на Сливен и безаварийно да се използва това кръстовище“, каза той.

 

Старото Т-образно кръстовище беше преоформено в кръгово с три вход/изхода. Местоположението и габарита е съобразено така, че при бъдещи инвестиции от страна на Община Сливен лесно да се изгради четвърти вход/изход за с. Чинтулово, без да се налагат конструктивни промени по самия кръг.

 

Изграждането на кръгово движение на тази конфликтна точка е част от политиката на общинското ръководство за повишаване безопасността на движение и намаляване на възможностите за пътни инциденти.

 

Предстои изграждане на кръгово кръстовище на булевард „Панайот Хитов“. В момента се планира такова и на булевард „Бургаско шосе“ с булевард „Илинденско въстание“.

 

От страницата на кмета Стефан Радев във Фейсбук: https://fb.watch/cmDS90TiQ6/

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев