ВЕЛИКДЕН В СЛИВЕН

...
12.04.2022 / 10:55

Национален фестивал, празнични концерти и работилница за боядисване на великденски яйца за Възкресение Христово.

 

Община Сливен кани жителите и гости на града да посетят празничните прояви, посветени на един от най-светлите християнски празници – Великден.

 

Началото ще бъде дадено със 17-ия Националният фестивал „Цветен камертон“, който ще се проведе на 16 и 17 април в зала „Сливен“. След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, на Лазаровден и Цветница, Сливен отново ще бъде домакин на млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. Гала-концертът и церемонията по награждаване ще се състоят на 17 април от 19.30 ч. в зала „Сливен“.

 

Празничната програма продължава с Великденски концерт на Сливенския симфоничен оркестър на 20 април от 18.30 ч. в зала „Сливен“. В него ще се включат хор „Gli Accordatti“ с ръководител Драгомир Йосифов, солист - Кандида Гуида – контраалт (Неапол, Италия). Концертът ще премине под диригенството на Франческо Фанна (Президент на Италиански институт „Антонио Вивалди“ – Венеция). Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“.

 

Жители и гости на града ще имат възможност да се включат в работилница за боядисване на великденски яйца на 21 април – Велики четвъртък от 12 ч. Тя ще бъде позиционирана на площада пред сградата на Общината. Специалисти от екипите на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Профилирана гимназия по хотелиерство и туризъм „Акд. Неделчо Неделчев“, Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен и Младежки дом – Сливен, ще показват различни техники на боядисване, украсяване и аранжиране. Яйцата са осигурени от Община Сливен.

 

В същия ден, от 18.30 ч. в зала „Сливен“ ще се състои Великденски концерт на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Билети - на място в залата преди концерта.

 

Великденска света литургия ще бъде отслужена на 23 април, от 24 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“.

 

На Великден, 24 април, от 11.30 ч. пред сградата на Община Сливен ще се проведе празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев