„ПЛАНЕТА ЦЕРН“ СЪЗДАДЕ СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“ В СЛИВЕН

...
18.03.2022 / 17:44

STEAM център - „Планета ЦЕРН (Център за експерименти, роботика и наука)“ ще работи в СУ „Константин Константинов“ в Сливен. В него ученицитe ще придобиват дигитални умения и умения в изучаването на природата със съвременни способи, заяви на откриването директорката Весела Паскалева. За разлика от останалите центрове STEM /абревиатурата е от първите букви на английските думи за наука, техника, инженерство и математика/, центърът в това училище има насоченост и към изкуствата, създадени с помощта на новите технологии. Затова в неговата абревиатура присъства и буквата „А“, допълни Паскалева. Средствата в размер на 350 хил.лева за оформянето на пространствата в центъра, апаратурата, оборудването са осигурени по програма на МОН.

 

„Планета ЦЕРН“ ще формира мисленето, интересите, погледа към света и възпитанието на учениците. Нека станат достойни граждани и да намерят реализация на уменията си тук, в България, каза на откриването областният управител Веселин Вълчев и отправи пожелания за здраве и успехи на ученици и учители.

 

Гости на празника бяха началникът на РУО Кристияна Станкова, зам.кметът на община Сливен Стоян Марков, представители на Колеж и факултет към ТУ- София, директори на училища, преподаватели от учебното заведение – домакин.

 

„Планета ЦЕРН“ заема помещения на втория етаж в училището, оформени с модерен дизайн и приятна за децата обстановка. Гостите на събитието бяха отведени до тях от новия обитател на "Планета ЦЕРН" – роботът Рори.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев