СТЕФАН РАДЕВ: НАДЯВАМ СЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ДА ПРЕМИНЕ ТЕЖКИЯ ПЕРИОД, БЕЗ ГРАЖДАНИТЕ ДА УСЕТЯТ ТОВА

...
16.03.2022 / 12:34

Като рекордно голям определи кметът Стефан Радев пред журналисти общинския бюджет за тази година. Според разчетите по думите му той е в размер на над 100 млн. лв. Като минус кметът Радев отчете забавянето в приемането му заради късното приемане на националния бюджет.

 

„Друг минус, който отчитам е, предвиденото увеличение от държавната субсидия на средствата за заплати, което е малко. В тази връзка ние предвиждаме по-голямо от заложеното, предвид ръста на цените и това, че не трябва да оставяме хората да понесат цялата тежест на инфлацията“, посочи още сливенският градоначалник. Според него кардинална промяна в основния финансов документ се забелязва в образователния сектор. По-конкретно, той визира детските градини, които от първи април тази година, ще бъдат освободени от плащане на месечни такси. В общинския бюджет е разчетено, че те ще се финансират изцяло от държавната субсидия.

 

„Изправени сме пред огромни предизвикателства – високите цени на енергоносителите, на строителните материали. Тепърва предстои да видим как ще се развият събитията в тази посока. Към момента тази компенсация, която правителството отпуска за сметките за електроенергия, е крайно недостатъчна. Цените продължават да достигат рекордни стойности. Всички общини и бизнесът се чувстват притиснати и понасят тази тежест“, коментира още Стефан Радев. Той отчете, че Общината е предвидила и разполага със сериозни буфери от предходната година, за да се справи с предстоящите рискове през тази година.

 

„Като община се надявам да преминем през тежкия период и това да не бъде усетено от гражданите“, посочи в заключение кметът Радев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев